Ultrahang diagnosztika

Dr. Szabó Noémi

Dr. Szabó Noémi radiológus szakorvos vagyok. A Longa-Vita Gyógyító Kft. Orvosi rendelőjében évek óta végzünk ultrahang vizsgálatokat tapasztalt radiológus szakorvos vezetésével.
Főleg emlő vizsgálatokat de akár pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyék-hónalji-hasi nyirokcsomók, akár hasi ultrahang /máj, lép, epe, hasnyálmirigy, vese, nagyerek stb…/ vizsgálatokat kell elvégezni, bejelentkezést követően, várakozás nélkül fogadjuk a pácienseket, kik a vizsgálatot követően a leletet azonnal kézhez kapják.
A hasi ultrahangvizsgálat veszélytelen, káros sugárzást ki nem bocsátó, a legkíméletesebb képalkotó eljárás mellyel az emlőket, hasi szerveket / nem elsősorban az üreges szerveket mint pl. a gyomor, belek stb/ lehet vizsgálni, azokról véleményt alkotni. A mai korszerű készülékek több vizsgálófejjel rendelkeznek melyek lehetővé teszik a hasüregi szervek mellett például a vázizomzat, izületek, a hasban-mellkasban futó nagyobb erek, nyirokcsomók vizsgálatát is, de nyirokcsomók vizsgálata-keresése a testüregen kívül is lehetséges a bőr alatt a hónaljban, a nyakon például. A színes Doppler vizsgálat az erek áramlási viszonyairól ad felvilágosítást legyen az akár nyaki verőér vagy alsó végtagi mélyvéna.

Az ultrahangvizsgálat fájdalmatlan, segíti a vizsgált szervből /pl: nyirokcsomó/ a mintavétel elvégzését és a lelet tartalmazza a vizsgált részek-szervek elváltozásainak jellemzőit /méret, szerkezet stb…/ valamint ha szükséges ajánlást tesz további képalkotó eljárások elvégzésére is.

Dr. Szabó Noémi