Táplálkozás tudomány

Dr. Faragó Ágnes

Általános orvos
Alkalmazott Táplálkozástudományi Manager
Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó

1997 ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, több éves tapasztalatom van a gyógyszeripar területén és 8 éve saját érintettség okán kezdtem el foglalkozni Funkcionális Táplákozástudománnyal.

A hátteret, az okot a panaszok mögött, a miért-re adott választ keresem minden esetben, minden egyéni történetben.
A funkcionális medicina arra törekszik, hogy visszaállítsa a felborult egyensúlyi állapotokat a szervezetben. Az egész embert vizsgálja és sohasem csak az adott panaszt.

Tudományosan bizonyított, hogy a megfelelő táplálkozás pozitív hatást gyakorlhat – autoimmun megbetegedések / IR / pajzsmirigy hormon szint eltérések /női hormon egyensúlytalanságok /gyulladásos megbetegedések /ciszták ,myoma, PCOS,endometriosis / fejfájás, migrén / gyulladásos bélbetegségek, emésztési panaszok / bőrtünetek – ekcéma / általános gyengeség, fáradtság, hajhullás, alvászavar / hisztamin túlsúly – allergiás reakciók / ADHD , autizmus stb – esetében.

Hiszek abban, hogy egy adott panaszt személyre szabottan, az adott egyén környezetében elhelyezve kell kezelni. Célom, hogy megtaláljam a megfelelő, mindennapi éltebe illeszthető , hosszú távon fenntartható megoldást.

Dr Faragó Ágnes