Belgyógyászat

Dr. Barna István vagyok.

Több mint 30 éve dolgozom belgyógyászként a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikáján. Mint klinikai docens, a betegellátás mellett orvostanhallgatókat tanítok, klinikai kutatásokat végzek és szakorvosok számára továbbképzéseket tartok.

Belgyógyász, nephrológus (vesegyógyász), hypertonológus (magasvérnyomás betegség specialista) és lipidológus (specialista zsíranyagcsere) szakvizsgával illetve szakképesítéssel rendelkezem. A Magyar Hypertonia Társaság budapesti titkáraként, Magyar Elhízástudományi Társaság valamint a Magyar Nephrologiai Társaság vezetőségi tagjaként országszerte szakmai továbbképzéseket tartok. A hazai feladatokon túl az Európai hipertónia Társaság nemzetközi továbbképző kurzusain tartok előadásokat.

33 könyv, illetve könyvrészlet megírása fűződik a nevemhez. Ezek közül a Hipertóniások könyve (2005. B + V Lap-és Könyvkiadó Kft.. .. …). Mit okozhat a magasvérnyomás? (2007. SpringMed Kiadó) és a Kédezz! Felelek! Megjelenő sorozatban Magas vérnyomás (2008. SpringMed Kiadó) kifejezetten Önöknek, betegeknek és az egészségük megőrzéséért tenni akarók számára íródott.

Dr. Barna István